Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Verbonden aan het Noorderlicht
Corien Snijder
Werkzaam als ontwikkelaar, trainer en coachProfessional uit het boek Veldwerk Boekenkast
Corien is oprichter van de Lemniscaat Loop. Ze heeft een achtergrond in onderwijs, gezondheidszorg en automatisering, zowel uitvoerend als op leidinggevend vlak. Deze kennis en ervaring zijn een voedingsbodem voor haar huidige activiteiten binnen de Lemniscaat Loop, een eenvoudige en krachtige methode om polariteiten in balans te brengen. Corien ziet en hoort overal tegenstellingen en dat helpt haar haar eerste indruk en oordeel telkens van een andere kant te bekijken.
Boekenkast van Corien Snijder
In de boekenkast van Corien vind je een selectie van haar favoriete boeken.
Het zijn boeken die haar hebben geïnspireerd in haar ontwikkeling zowel als professional en persoonlijk. Je vindt er bijvoorbeeld titels over systemisch werk & opstellingen, coaching, leiderschap en spiritualiteit. Laat je inspireren!
Mijn favoriet: Daar waar de rivierkreeften zingen
Meestal lees ik non-fictie. Een fysiek boek waar ik door heen kan bladeren, even iets teruglezen of plakkertje kan plakken op de pagina ik belangrijk vind.
Deze zomer las ik sinds lange tijd een roman die ik in een keer heb uitgelezen: Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens. Als jong meisje groeit Kay op in een onveilig gezin midden in een moerasgebied in Noord-Carolina. Iedereen vertrekt en zij blijft alleen achter.
Ze leeft met en van de natuur. De ontmoeting met andere mensen is spannend en noodzakelijk om te kunnen overleven.
... Lees meer Lees minder
Overige favorieten van Corien
‘En de mens speelt met de tijd’ van Allerd Sikker
Dit boek inspireerde mij tot het ontwikkelen van -wat ik nu (nog)- het 4M model noem. Een structuuropstelling waarbij je van vier kanten kijkt Macro, Micro, Meso en Meta. Allerd studeerde scheikunde en constateerde dat de wereld heel ingenieus is opgebouwd. Alles in deze wereld is ontstaan op dezelfde plek (Macro) en alles is opgebouwd uit dezelfde kleinste deeltjes (Micro). Meso en Meta beschrijft hij als respectievelijk het dagelijkse leven en onze gevoelswereld. Samen vormen deze 4 M’s volgens Allerd een integraal wereldbeeld. Iets dat ik inmiddels uit mijn bevindingen met het 4M model kan beamen. Het 4M-model biedt een holistisch wereldbeeld; hoe verhoud ik me tot de vier richtingen en in hoeverre ben ik in balans.
– dit boek is op dit moment uitverkocht – ISBN 9789028424647
‘Traumasporen’ van Bessel van der Kolk
Niet eerder heb ik zolang over een boek gedaan dan Traumasporen van Bessel van der Kolk. De informatiedichtheid van het boek is aanzienlijk en ik had tijd nodig om de informatie tot mij te nemen. Hij beschrijft zijn ervaringen met getraumatiseerde mensen. Bessel deed In de Verenigde Staten wetenschappelijk onderzoek naar PTSS, trad buiten gebaande paden en zag dat alternatieve behandelingen tot betere resultaten leiden.
‘Het verstrooide brein’ van Gabor Maté
Dit is ook zo’n boek dat een andere kijk geeft op mensen met een ‘diagnose’. Gabor beschrijft wat hij zelf heeft ervaren over AD(H)D en wat hij daarin terugzag in zijn kinderen. Patronen van onveilige hechting én omgeving kunnen bijdragen bij tot een verstoorde ontwikkeling in de hersenen die het verstrooide gevoel geven. Het is ook een fijn boek wanneer je zelf denkt geen last van AD(H)D te ervaren.
‘Systemisch adviseren’ van Siebke Kaat en Anton de Kroon
Een mooi systemisch boek dat aan de hand van de natuur beschrijft hoe je naar organisaties kunt kijken zonder iets te hoeven opstellen. Uitzoomen in plaats van inzoomen. Kijken naar problemen, symptomen en oplossingen en hoe deze elkaar in stand houden. Het boek is mooie uitnodiging om op een andere manier te kijken naar organisaties.