Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Auteur en opleider
Hylke Bonnema
Werkzaam als opleider, familieopsteller, werkt in verschillende leiderschaps- en organisatie-ontwikkelingstrajecten.Boekenkast
Hylke is een inspirerende man met een bijzondere manier van contact maken, die volledig vaart op zijn intuïtieve kant. Hij integreert kennis en weten en het geloof in deze manier van werken. Daarin is hij echt een vakman. De manier waarop hij dat doet is ontwapenend. Het is authentiek. In plaats van uitleggen aan de hand van theorieën gebruikt hij de vorm van ‘het gewoon doen’.In onze maatschappij zijn we gewend om eerst een structuur te krijgen, vanuit het hoofd. Bij Hylke word je gestimuleerd om zelf te gaan voelen. Je krijgt geen kader, en dat brengt je dicht bij jezelf zodat je gaat vertrouwen op je eigen gevoel. In zijn opleidingen geeft Hylke alles wat hij heeft, en laat hij je helemaal zien hoe het werkt. Hij heeft het volste vertrouwen en zelfs het verlangen dat jij dit zelf ook gaat doen. Vanuit een enorme drive en geloof in de werking van opstellingen brengt hij zijn kennis en ervaring over aan anderen.
Hylke onderzoekt dat wat zich aandient bij mensen in een opstelling, en nodigt uit om dat helemaal aan te gaan. Door zijn energie word je meteen voor 100% geconfronteerd met je eigen proces. Hij gaat bij je op zoek naar het verborgen potentieel en rust niet voordat het naar boven mag komen.
Hylke Bonnema (1974) is van huis uit psycholoog. Al tijdens zijn studie kwam hij in contact met het systemische werk van Bert Hellinger – de grondlegger van het Systemische Werk – en volgde intensieve trainingen bij hem. Sindsdien heeft hij zich ontwikkeld tot een expert in familieopstellingen. Hij werkt in verschillende leiderschaps- en organisatie-ontwikkelingstrajecten en maakt reizen met leiders in de natuur, om daar de inspiratie te vinden om klanten en de wereld te dienen vanuit hun natuurlijke bezieling.
Boekenkast van Hylke Bonnema
In de boekenkast van Hylke vind je een selectie van zijn favoriete boeken.
Het zijn boeken die hem hebben geïnspireerd in zijn ontwikkeling zowel als professional en persoonlijk.
Je vindt er bijvoorbeeld titels over systemisch werk & opstellingen, coaching, leiderschap en spiritualiteit. Laat je inspireren!
Mijn favoriet: Het begin van alles
Het begin van alles….zo heet het boek dat ik afgelopen vakantie heb gelezen, een nieuwe geschiedenis van de mensheid. Niet te weinig gezegd. Wat een genot om te lezen over onze voorouders en hoe wijs ze waren en vooral ook hoe wijs de indianen waren en zijn. En zo mooi om door werkelijk goed archeologisch onderzoek ons beeld op het heden te kunnen veranderen. Er is hoop dat we onze samenleving kunnen veranderen. Het is niet een vaststaand feit dat onze complexe moderne samenlevingen een staat nodig hebben, dat is een aanname. En ook dat het een soort groter dan ons proces is waar we geen invloed op uit kunnen oefenen. Ook deze aanname blijkt gewoon weg niet te kloppen in het verleden zijn er tal van samenlevingen geweest die wel op gegeven moment besloten hebben de landbouw of de stad of de koning of de staat de terug toe te keren, weer terug te gaan naar meer in harmonie leven met de natuur en elkaar, bottom up vanuit burger raden coöperatief samen leven in complexe samenlevingen zonder staat. Wow wat een verademing was het dit goeie wetenschappelijke werk te leven. Petje af voor David Graeber en David Wengrow. Werkelijk een boek wat door de geschiedenis te begrijpen ons nieuwe mogelijkheden geeft voor de toekomst. Precies ook wat we doen met familieopstellingen. Door jezelf fin de context te zien van je ouders, grootouders en hun pijn, dan begrijpen veel beter waarom jij bent zoals je bent. Je gaat dan van jezelf houden. Als je weet waar we en vooral ook jij vandaan komt dan ontwikkel je de neutrale wijsheid die nodig is om niet alleen je eigen leven maar ook onze maatschappij te transformeren.