Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Verbonden aan het Noorderlicht
Lidwien van den Broek
Werkend als systemisch begeleider, coach en trainer. En systemisch theatermaker.Auteur bij Het Noorderlicht.
Professional uit het boek Veldwerk. Boekenkast
Lidwien  (1957) is systemisch trainer, opleider en coach. En theatermaker. Als eerste in Nederland maakt zij systemisch theater. In haar liedjes, sketches en gedichten verwerkt ze systemische wijsheden. Op een speelse en intense wijze neemt het ze het publiek mee op reis door de gewetens, de projectie van onvervulde verlangens uit het verleden in het nu en de herhaling van familiepatronen van generatie op generatie. Universele levensthema’s worden op een diepe laag aangeraakt en toveren een lach en een traan tevoorschijn.
Daarnaast werkt Lidwien als internationaal gecertificeerd NLP-trainer en coach en begeleider en opleider in Systemisch Werk. Met nog aanvullende methodieken zoals o.a. Oplossingsgericht Werk, Verbindende Communicatie, trauma- en lichaamswerk, geeft ze mensen gereedschap in handen om niet aan de zijlijn van het leven te blijven staan, maar werkelijk in te stappen en het speelveld dat LEVEN heet te betreden. Haar bedrijf gaf ze dan ook de naam In Stappen Training & Coaching. Daarbij is het natuurlijk ook zo dat elke verandering met één stap tegelijk gaat.
In haar ‘LevensKunst’ – en ‘Eigen Wijsheid’-trainingen staan de (familie)opstellingen centraal als inzicht gevend en helend instrument en begeleidt ze mensen in het onder ogen zien van wat er is, en het onderscheid maken tussen wat onveranderbaar is en wat verder ontwikkeld en versterkt kan worden. Op zoek naar ieders unieke kwaliteiten en talenten en mogelijkheden om deze in te zetten om te leven en te werken met meer vitaliteit en plezier.
Boekenkast van Lidwien van den Broek
In de boekenkast van Lidwien vind je een selectie van haar favoriete boeken.
Het zijn boeken die haar hebben geïnspireerd in haar ontwikkeling als professional evenals persoonlijk. Je vindt er bijvoorbeeld titels over systemisch werk & opstellingen, coaching, leiderschap en spiritualiteit. Laat je inspireren!
Mijn favoriet: Jij hoort bij ons!
Een leerkracht kan nooit ‘een betere ouder’ zijn voor een leerling / client / trainer. Alleen al die bewustwording, zou de kans op burn-out bij onderwijskrachten aanzienlijk kunnen verkleinen. Marianne brengt het systemisch gedachtengoed op een praktische wijze in de klas, maakt helder wat ieders plek is en welke taken daarbij horen. Het zou op de boekenlijst van iedere onderwijsopleiding moeten staan. Het helpt ons om onze kinderen beter te kunnen begeleiden in hun ontwikkeling en onszelf daarin niet te verliezen.Â
Lidwien’s andere favoriete boeken
‘De wijsheid is voortdurend onderweg’ van Bert Hellinger
Dit boek reist al vele jaren met me mee als een systemische bijbel. Zoveel inzicht en wijsheid in korte, heldere teksten. Altijd fijn om in te bladeren of even iets na te zoeken met betrekking tot een bepaald onderwerp of thema. Een prachtig boek voor nieuwkomers in de wereld van systemisch werk én voor de ervaren werkers op dit gebied.
‘Het geschenk’ van Edith Eger
Als iemand je uit ervaring kan vertellen hoe je een pijnlijk verleden kan transformeren tot een krachtig geschenk, dan is deze vrouw het wel. Onszelf bevrijden van onverwerkt verdriet, wrok, schuld en schaamte. Ze leert ons er prachtige lessen over.
Eendagsvlinders, Irvin Yalom
‘De belangrijkste factor in effectieve therapie is de relatie tussen therapeut en cliënt’, schrijft deze beroemde psychiater. Hoe hij die relatie vormgeeft en de gesprekken die hij beschrijft in het boek, en zijn jarenlange ervaring, eerlijkheid en wijsheid, raken en inspireren me.
‘Kind en familielot’ van Ingrid Dykstra
Een prachtig boek over hoe we kinderen kunnen helpen hun verloren evenwicht weer te vinden. Je zou het iedere ouder wensen dit te lezen. Alleen al om op een andere manier te gaan kijken naar ‘opvallend gedrag’.
‘Geweldloze communicatie’ van Marshall B. Rosenberg
Zeker in deze tijd, waarin zoveel via social media gedeeld wordt, valt op hoe gewelddadig, beschuldigend en beschadigend onze communicatie kan zijn. Vaak onbewust en onbedoeld. De invloed van taal is groot. Laten we het gebruiken om (onszelf) te helen en te verbinden.