Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Verbonden aan het Noorderlicht
Pasha Elstak (1971) is opgeleid in Communicatiewetenschappen en Engelse taal- en literatuurstudies. Sinds 2013 combineert zij haar werk bij de gemeente Amsterdam met training en coaching voor individuen en teams op het gebied van gedrag, leiderschap en effectiviteit, vanuit systemisch perspectief. In de bijna 15 jaar dat ze voor Amsterdam werkt, heeft ze zich gespecialiseerd in project-, proces- en programmamanagement. Deze kennis en ervaring vulde ze aan met diverse systemische coach- en trainersopleidingen. Daardoor weet ze in haar benadering moeiteloos de verbinding te maken tussen het bedrijfsmatige en het systemische en maakt zij het systemisch werk hanteerbaar en toepasbaar.
Pasha heeft een lange ervaring in, en een sterke drive voor persoonlijke en leiderschapsontwikkeling, met een scherp oog voor diversiteit en inclusie. Ze is een van de grondleggers van het ontwikkelprogramma ‘Leiderschap voor de 21ste eeuw’, dat als doel heeft leiders van nu te ondersteunen en te prikkelen met nieuwe vaardigheden en nieuwe manieren van kijken naar en luisteren in organisaties.
Boekenkast van Pasha Elstak
In de boekenkast van Pasha vind je een selectie van haar favoriete boeken.
Het zijn boeken die haar hebben geïnspireerd in haar ontwikkeling als professional evenals persoonlijk. Je vindt er bijvoorbeeld titels over systemisch werk & opstellingen, coaching, leiderschap en spiritualiteit. Laat je inspireren!
Mijn favoriet: De kunst van Holding Space
Vanzelfsprekend staat De kunst van .. bij mij op 1. Dat komt in de eerste plaats omdat ik een van de 2 vertalers van het boek ben. Telkens als ik er doorheen blader denk ik: wow, elk woord uit dit boek is door mijn handen gegaan, heb ik gevoeld, gewogen. Dat maakt dat ik me verbonden voel met het boek. Maar de lessen eruit vind ik zó waardevol! Ik hoef maar een bladzijde op te slaan en een stuk te lezen en het raakt. Het geeft telkens weer stof tot nadenken, reflectie, verdieping. Holding space is een grondhouding, een vertrekpunt voor ontmoeting met de ander én met jezelf. En het boek nodigt, vind ik, uit om daarover telkens nieuwe dingen te leren en te ontdekken.